SUZUKI 4x4.
MILJÖBILAR SOM TAR SIG FRAM!

4x4x4 PÅ BIOGAS

Suzukis fyra fyrhjulsdrivna modeller finns alla som miljöbilsalternativ, konverterade för gasdrift. Biogasbilar är inte bara bra för miljön, de ger dig även en enastående totalekonomi.

Väljer du en extra stor gastank får du dessutom ännu bättre räckvidd, om behovet finns. Suzukis erkända driftsäkerhet, i kombination med gas och fyrhjulsdrift, betyder att du får en miljöbil som alltid kommer fram.

Gassystemet är utvecklat, designat och anpassat speciellt för det svenska klimatet av KonveGas i Sverige. Efter konverteringen drivs bilen av fordonsgas alternativt bensin. Redan vid låga motortemperaturer går bilen över till gasdrift, vilket ger en mer miljövänlig körning.

Om gasen tar slut under körning, kopplas den ordinarie tanken (bensin) in per automatik. Systemet kopplar automatiskt över till gasdrift efter påfyllning av biogas. Tekniken är optimerad för att ge maximala prestanda, låg förbrukning samt minimala utsläpp.

FYRA BIOGASBILAR TILL ÖSTERSUND!

Suzukis biogasbilar röner stort intresse i landets kommuner. I takt med den ökade miljömedvetenheten väljer allt större kundgrupper biogas som alternativ. Senast i raden är vår egen kommun som tecknat avtal med oss på Mabil om fyra S-CROSS 1,4T Allgrip Automat med biogasdrift.

Välkommen in så berättar vi mer om biogas och Suzuki!

Ladda ned och läs mer i Suzukis broschyr!

FÖRDELAR MED BIOGAS

  • Biogas är omkring 15–20 procent billigare än bensin. På 1500 mils körning kan du spara runt 5000 kronor/år.
  • 40 procent lägre förmånsvärde som tjänstebil.
  • Biogas ger inget nettotillskott av växthusgaser.
  • Mycket bra räckvidd. Fullstor bensintank ger ännu fler mil.
  • Låg skatt, endast 360 kr/år.

För närvarande uppfyller inte efterkonverterade gasbilar kraven för att erhålla klimatbonus på 10000 kr.