Öppettider

Mån–fre: 08:00–17:00
Lördag: Sommarstängt t.o.m. 31 aug

Växel

063-12 67 67

Service

063-12 67 11

Hitta hit

Chaufförvägen 15C, Östersund

Suzuki_Motor_Corporation_logo.svg
Isuzu_logo

Öppettider

Mån–fre: 08:00–17:00
Lördag: Sommarstängt t.o.m. 31 aug

Hitta hit

Chaufförvägen 15C, Östersund

Växel

063-12 67 67

Service

063-12 67 11

Suzuki_Motor_Corporation_logo.svg
Isuzu_logo

DÄRFÖR SLÅR FYRHJULSDRIFT FRAMHJULSDRIFT

Ungefär en tredjedel av nybilsköparna i Sverige väljer 4WD, AWD, 4×4, AllGrip eller – på vanlig svenska – fyrhjulsdrift. Skillnaden mellan fyrhjulsdrift och framhjulsdrift märks oftast inte.

Men i vissa lägen är fyrhjulsdriften helt överlägsen. Exempelvis i uppförsbacke med snö eller med släpvagn i besvärlig terräng. Tänk bara på att bromssträckan är lika lång som i en framhjulsdriven bil.

Mabil säljer Suzuki av flera skäl. Suzukis 4×4-teknik, AllGrip, väger tungt. Alla Suzukis modeller är utrustade med fyrhjulsdrift. Antingen som tillval eller som standard. Föraren behöver aldrig reflektera om fyrhjulsdriften är verksam eller inte.

Inte ens priset för Suzukis fyrhjulsdrift är något hinder på vägen. På Mabil tror vi nämligen på det enkla faktum att ett attraktivt pris också lockar fler kunder. På så sätt blir ju alla nöjda.

SUZUKI ALLGRIP. TRE 4x4 SYSTEM FÖR DIG SOM VILL KOMMA FRAM

AllGrip Auto tar dig fram trots oväntade förändringar av väglaget.

En viskokoppling fördelar vridmomentet automatiskt till bakhjulen när framhjulen får sämre grepp på vägen. Omkopplingen sker blixtsnabbt, till exempel på hala eller snöiga vintervägar.

AllGrip Auto finner du i Suzuki Swift och Ignis.

Med AllGrip Select kan du välja mellan fyra olika körlägen, Auto, Sport, Snow och Lock.

AllGrip Select finner du i nya Vitara 4×4 och i S-CROSS

ALLGRIP SELECT. I VITARA OCH S-CROSS

Auto

I Autoläget prioriteras bränsleekonomin och används vid körning i de vanligaste förhållandena. Systemet kopplar blixtsnabbt över till 4×4 vid hjulspinn.

Sport

Sportinställningen optimerar acceleration, vilket gör att motorn svarar snabbare vid rörelse från gaspedalen. Vid låga och normala hastigheter anpassar systemet vridmomentet för att optimera kurvtagningsförmågan.

Snow

Den här inställningen är som namnet antyder anpassad för körning på snöiga, oplogade och hala vägavsnitt. Systemet integrerar såväl gaspådrag som styrning för maximal dragkraft och stabilitet på ytor med låg friktion.

Lock

Den här inställningen underlättar att få loss bilen ur snö, lera eller sand. Systemet levererar kontinuerligt maximalt vridmoment även till bakhjulen.
Nya_Vitara_2

Suzuki Jimny är utrustad med AllGrip PRO, Suzukis mest avancerade system med bland annat lågväxel

ALLGRIP PRO. BARA I JIMNY

Jimny_fri_vand_1000-ny