Allt för ett tryggt bilköp

Merparten av våra bilar är svensksålda före detta leasingbilar med full servicehistorik för ett tryggt bilköp. Dessutom går vår verkstad igenom alla bilar innan försäljning med avseende på bromsar, däck samt övriga slitagedelar såsom koppling m.m. Om bilen behöver servas så utförs även detta.

Alla begagnade bilar vi säljer levereras med godkända sommar- och vinterdäck. Om inte annat överenskommits.

Önskar du som kund att din tilltänkta nya bil är nybesiktigad innan leverans så ordnar vi det.

Trygg finansiering

Ett tryggare billiv – betyder naturligtvis även en trygg finansiering. Med hjälp av våra partners hittar vi ett alternativ som passar dig och din plånbok.

Mabil har valt att samarbeta med Suzuki Finans samt Santander Finans, då dessa erbjuder fördelaktiga villkor för dig som kund samt ger en snabb och effektiv service.  Aktuell ränta styrs utifrån bankernas räntesättning.

Avbetalning

Vid bilfinansiering krävs det att man kan erlägga minst 20% av bilens värde som kontantinsats. Självklart kan du även använda din eventuella inbytesbil som hel- eller del av kontantinsatsen. Förutom detta räcker det med att köparen har normal ekonomi samt att bilen är säkerheten för lånet. Förutsatt detta behöver du inte blanda in banken eller använda borgensman. Kreditbedömningen går oftast snabbt och vi sköter allt i samband med affären. Fördelen är att du själv får välja månadskostnad efter vad som passar dig för stunden. Amorteringtiden är valfri mellan 12-84 månader. Du kan även lösa lånet när du vill utan extra kostnader. Villkoren är likartade för alla finansbolag med en uppläggningsavgift på 695 kr samt aviavgifter på 55 kr per gång.

Företagsleasing

För företagare är leasing ofta ett bra alternativ. Även här anpassar vi finansieringen så att den passar just ditt företag. Vid leasing behöver inte företaget erlägga en första förhöjd hyra om inte det är önskvärt.
På samma sätt som vid avbetalning kan du själv välja leasingtid mellan 12-60 månader. Genom att du själv kan vara med och välja restvärdet* påverkar du på detta vis månadskostnaden. Som företagare får du även lyfta halva momsen på månadsbetalningen på alla leasebara bilar. Ytterligare en fördel med leasing är att företaget inte behöver binda kapital utan kan använda pengarna där de behövs.

Naturligtvis finns det ibland behov av annan typ av finansiering, kontakta oss gärna för mer information.

* Generellt bör restvärdet vara 50% av bilen pris efter 36 månader.

Garantier

Alla bilar med ett pris över 100 000 kr säljs med 3 månaders trafikgaranti om inte annat överenskommits.

Detta innebär att alla bilar skall gå att besiktiga utan anmärkning hos Svensk Bilprovning samt att bromsar, styrning etc. skall fungera utan anmärkning i 3 månader eller 300 mil.

Vid eventuella problem har vi på Mabil som ambition att lösa detta via vår egen verkstad i största möjliga utsträckning. Om du som kund är bosatt i övriga delar av landet letar vi tillsammans upp en lämplig verkstad.

Självklart ligger det i Mabils intresse att du som kund är fortsatt nöjd även efter en eventuell reklamation då vissa fel är omöjliga att förutsäga.

Garantiförsäkring

Utöver detta kan vi tillsammans med AutoConcept erbjuda från 6 månader upp till 3 års fullständig garanti på bilar nyare än 2001 och med mindre än 12 000 mil. I de fall kunden väljer att teckna denna försäkring övergår garantiansvaret från Mabil till AutoConcept. Pris och fullständiga garantivillkor lämnas vid förfrågan.